jueves, 22 de enero de 2009

INDIGNANT, INNACCEPTABLE

Com reacciona el Departament davant les nostres reivindicacions? Amb 8 tristes places que més que una concessió semblen un insult. Ademés, tenen la poca delicadesa de fer notar que les tenim perquè d’ alguna manera se les hem “robat” a Educació Física. Només dues paraules:

INDIGNANT, INACCEPTABLE.

ADEF no vol la caritat del Departament; lluitem per multiplicar aquestes 8 places per 20, per més hores a secundària i batxillerat, per fer valer la llei que ens assigna a nosaltres la educació per la ciutadania, per impedir que els psicòlegs entrin com a interins/substituts a les llistes de filosofia com sembla que està passant a certes delegacions territorials.
Ens estan fent el mateix que van fer als nostres companys filòsofs de la comunitat de Madrid, aquest és el mail que ens va enviar el seu representant:

He leído atentamente vuestro manifiesto y me ha parecido muy acertado. Como sabéis llevamos trabajando un año en la misma cuestión que vosotros, y el motivo que llevó a lanzarnos a la lucha fue idéntico al vuestro: no ofrecieron ni un plaza de Filosofía en las oposiciones de secundaria. Posteriormente depués de mucho bregar convocaron 10 plazas, aunque en junio les sobrasen 20 puestos de profesores de filosofía. Así 15 compañeros de filosofía nos encontramos dando diversificación.
Desde luego hemos avanzado desde entonces, y seguimos en la brecha. Nos gustaría trabajar con vosotros en un encuentro estatal en defensa de la filosofía, qué os parece.
Un fuerte abrazo

1 comentario:

  1. Hola,

    si llicenciats en psicologia estan entrant a llistes com a professors de filosofia denunciem-ho. En sabeu algun cas de psicòleg a qui hagin oferit feina per fer l' assignatura de filosofia? No ho puc entendre. A quines delegacions passa això?

    Estic amb vosaltres. Però eliminat el greuge (ja no podem denunciar estar fóra de convocatòria) el missatge del Departament continua sent el mateix: no contem amb els llicenciats en Filosofia per montar el nou sistema educatiu. La situació és molt greu i necessita segurament d' un posicionament de la societat civil (per què no sembli un assumpte merament gremial). I per suposat, si ha estat competència de l' estat, reduir hores i intervenir directament en els continguts de l' assignatura (el professor de Filosofia aviat serà anomenat professor de Ciutadania) la resposta hauria de ser conjunta.

    Carlos R.

    ResponderEliminar