sábado, 3 de enero de 2009

II ª REUNIÓ A.D.E.F. (2 gener)


Reunits el dia 2 de gener del 2009 i asseguts a les taules del bar de la facultat de filosofia i historia, en aproximadament hora i mitja es va dir el següent:
a) Probablement la publicació definitiva al DOGC de l’ acord de la mesa sectorial amb l’oferta final es farà al febrer, per tant em d’afanyar-nos si volem que ens escoltin.
b) Seria interessant, de cara a reunir el màxim de complicitats per dur a terme una mobilització al carrer, tractar de donar una xerrada a les facultats de filosofia explicant als estudiants d’últim any de carrera de la UAB i UB quin panorama els espera.
c) En la mateixa línia cal enviar circulars als professors funcionaris de filosofia per posar-los en coneixement de la situació i demanar adhesions formals i inteŀlectuals.
d) Reconeixem que el problema de la filosofia ve de lluny i té múltiples ramificacions, la situació a Europa no deixa gaire espai per la esperança (llegiu el post d’Alcoberro a filolist),nosaltres enfrontem el problema “inductivament” o puntualment, reclamant uns drets laborals concrets: el dret a exercir l’ensenyament de la filosofia dignament i en condicions.

L’ agenda d’activitats programades inclou:
1. Recollir signatures per presentar una queixa a en Rafel Ribó, alies el Síndic, reclamant el compliment del preacord del 2005.
2. Constituir-nos legalment com associació amb NIF i tot, per tenir més força allà on anem (per parlar amb els sindicats per exemple).
3. Escriure cartes, moltes cartes i no precisament als reis; cartes als sindicats Ustec, CCOO, als diaris, a la Vanguardia, el Punt, el Periódico, l’ Avui, diaris per llegir al metro (i al WC), etc. Aquestes cartes també es publicaran aquí. Cadascú que faci la seva, deixeu volar la imaginació.
4. Cal demanar urgentment un espai físic de trobada al Col.legi de llicenciats per evitar les incomoditats de les dues primeres reunions.
5. Tenim previstos contactes amb el president de la associació d’estudiants de filosofia de la UB i amb els/les degans/es de la UAB i UB per veure si poden ajudar-nos d’alguna manera a fer pressió sobre el molt il.lustre conseller.
6. Posar en marxa un blog per agilitzar i fer públiques les comunicacions.
7. Estem esperant la reacció i resposta de la degana del col.legi de llicenciats de filosofia i lletres de Catalunya a la qual vam rementre una carta (com a mínim) explicant-li la nostra situació i el greuge comparatiu que suposava. La carta redactada per l’ Artur es podrà llegir aquí.
Crec que no em deixo res.

1 comentario:

  1. Sento no haver pogut anar a la reunió/asamblea. Conteu amb mi pel que sigui.

    Marc

    ResponderEliminar